Italiaanse Streken in de media

Zesde druk een feit! Precies twee jaar na de publicatie verwelkomen we de zesde druk van Italiaanse Streken.

Jubelende recensie in NRC Handelsblad. Vier ballen toegekend: zeer goed. Ilja Leonard Pfeijffer: 'geen exotisch sprookjesboek, maar intelligente studie.'

NRC-recensent Ilja Leonard Pfeijffer - winnaar van de Libris Literatuurprijs - schrijft over Italiaanse Streken: "Maar mijn argwaan maakte al snel plaats voor bewondering [...] Italiaanse streken is geen exotisch sprookjesboek voor Italofielen, maar een intelligente studie naar de kracht en de zwakte van een modern land in de greep van zijn verleden."

Hij geeft het boek vier ballen.

Wat staat voor: zeer goed.

Zie hieronder de volledige recensie in de NRC en verderop andere positieve recensies:

 

 

 

 

 

 

Recensie door Libris-winnaar Ilja Leonard Pfeijffer

 

'Een prachtig boek', aldus Theodor Holman op Oba Live radio 5; vrijdag 15 mei

Luister hier naar hoe Theodor Holman Bas Mesters interviewt over zijn boek Italiaanse Streken. 'Als een James Joyce wandelt Mesters door Rome', aldus Holman in zijn introductie. Ze hebben het over de heropening van de Scala, Sophia Loren de vele ruzies en hoe die te bedekken met fare bella figura. En over de 250.000 advocaten die het land telt en die het land lam leggen. Klik voor de uitzending. Het gesprek begint op minuut 7.

'Een machtig interessant boek', zegt presentatrice Petra Possel in Radio Kunstof, vrijdag 24 april.

Petra Possel spreekt een uur lang met Mesters over Italiaanse Streken en over de Nederlandse Streken. Over esthetiek en ethiek, over Lampedusa en natuurlijk over Rome: kortom over Italië als voorbeeld en als schrikbeeld. 'Een machtig interessant boek', concludeert ze.

(het fragment begint op 4 minuut 45 seconden)

http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-programma/13/2015-04-24

 

 

'Lees en huiver': Medisch Contact schrijft artsen Italiaanse Streken voor

Zeer positieve recensie op het blog Ciao Tutti op 22 april

Het veel bekeken Italiëblog Ciao Tutti besprak Italiaanse streken hier zeer positief

 

ciao tutti

 

'Het leven is niet goed, maar wel bello': een waarderend gesprek bij BNR Nieuwsradio 22 april

Alles is bello in Italië: de lucht, de zee, de paleizen, pleinen en mensen. En zelfs de manier waarop men elkaar weet te bedonderen heeft volgens Italianen iets moois. Mooi in de zin van knap geregeld.

Beluister hier het fragment, waarin ik te gast ben bij Paul van Liempt van BNR radio en spreek over de vluchtelingenkwestie, Sophia Loren en de bijzondere waarde van schoonheid en eten.

Bas Mesters bij BNR

Het begint op minuut 24.10. Eerst bespreken we de ramp op zee waarbij 850 vluchtelingen omkwamen en wat dat betekent voor de geschokte Italianen.

Vanaf minuut 29.00 gaat het over mijn boek Italiaanse Streken, een Romeinse wandeling door een land op drift.

Vanaf minuut 32.20 over Sophia Loren en de waarde van schoonheid.

 

 

 

19 april: Beluister het gesprek met Mieke Verweij in Met het Oog op Morgen

Op zondagavond 19 april, de dramatische dag dat honderden vluchtelingen op weg naar Lampedusa verdronken voor de Lybische kust, was ik te gast bij het Oog. We spraken over Lampedusa, over de hoffelijkheid van Italianen en hun onderlinge wantrouwen.

http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-programma/16/2015-04-19

Het fragment begint op 33.30.

 

AvondGasten RTV L1mburg, maandag 11 mei.

Op 11 mei was Bas Mesters te gast bij de Limburgse regionale tv om te spreken over zijn boek, de Italiaanse en Limburgse Streken. De centrale vraag van de interviewers: zijn Limburgers Italianen?